Candida diéta

KÓKUSZOLAJJAL A CANDIDA ELLEN

(0/0)

Candida-diéta során a fogyasztható olajok közé a hidegen sajtolt étolajok tartoznak, mivel ezen nem szolgálnak a gombák számára táplálékul. De még gyorsabban megszabadulhatunk a gombától, ha kókuszolajat kezdünk el használni. De miben is áll pontosan a kókuszolaj candida-ellenes hatása?

Kókuszolajjal a Candida ellen

A kókuszolaj teljesen más felépítésű, mint a többi étolaj, ugyanis szerkezetét nem hosszú szénláncú zsírsavak adják, hanem közepesek. Ezek a közepes szénláncú trigliceridek nagyszerűen képesek elpusztítani a Candida gombát. Ráadásul a kókuszolajnak számtalan felhasználási módja létezik.

Egyrészt kiválóan alkalmas margarinként és vajként is, mivel szobahőmérsékleten megdermed, így könnyen kenhetővé válik. Ugyanakkor főzhetünk és süthetünk is vele, ami által ráadásul sokkal egészségesebbek lesznek az ételeink, mintha hidegen sajtolt olívaolajjal vagy más növényi olajjal készült volna, hiszen míg az utóbbiak hő hatására felbonlanak és trasz-zsírokat, valamint szabadgyököket képeznek, addig a kókuszolaj rendkívül stabil, ellenáll a hevítésnek, így a főzés-sütés során sem váltoizik a szerkezete, nem változik át szabadgyökké. A kókuszolaj ráadásul olyan lényeges zsírsavakat tartalmaz, többek között kaprilsavat és laurinsavat, melyek erőteljes gomba-, baktérium-, és vírusölő hatásukról ismertek.

A polcokon természetesen többféle kókuszolajjal találkozunk. Ebből is van hidegen sajtolt változat, de szűz és finomított is. A hidegen sajtolt és a szűz olaj nem esett át egy finomító, színtelenítő és szagtalanító folyamaton, a hidegen sajtolt még hőkezelésen sem. Ez a két változat tartalmazza a legtöbb caprilsavat és laurinsavat, tehát ezek a leghatékonyabbak a gomba megölése szempontjából. Ugyanakkor azt is fontos megjegyezni, hogy ezek a változatok nem mindig alkalmasak főzésre és sütésre, ugyanis éppen e savak miatt intenzív kókuszos aromájuk van, ami sokszor egy plusz ízt vagy illatot ad ételeinkhez. A finomított változatban ugyan kisebb mennyiségben találhatóak meg ezek a jótékony savak, ám ez a típus íztelen és szagtalan, így kiválóan alkalmas bármilyen étel elkészítéséhez.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).