Aabár a cukrok fogyasztása kifejezetten tiltott a Candida-diéta alatt, ezért azt fontos megjegyezni, hogy van néhány kivétel. Néhány olyan cukor, mely nem nyújt táplálékot a Candida számára, így nyugodtan ízesíthetjük vele az ételeinket. Ezek egyike a nyírfacukor.
A nyírfacukorról bizonyára sokat hallottunk már. Fogyókúrázóknak és cukorbetegeknek ajánlják a legtöbbször, mivel 40%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a szacahróz, ráadásul glikémiás indexe is csak 7, ami azt jelenti, hogy nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet és lassú felszívódásának köszönhetően hosszantartó telítettségérzetet is biztosít, ami azt jelenti, hogy a cukorbetegnek megszűnik az édesség utáni vágya, a fogyni vágyó pedig kevesebb ételt vesz magához. Ugyanakkor fontos azt is megjegyezni, hogy a nyírfacukor a Candida-diétába is kiválóan beilleszhető. Ezt az állítást több dolog is igazolja.
Egyrészt a nyírfacukor intenzív lúgosító-méregtelenítő hatással rendelkezik. Azt pedig jól tudjuk, hogy a Candida túlszaporodása egyfajta savasságot idéz elő a szervezetünkben. A szervezet sav-bázis egyensúlyának helyreállítása és fenntartása lényeges eleme az egészséges életmódnak. Az enyhén lúgos nyírfacukor a teljes emésztési ciklus folyamán kifejti jótékony hatását és lúgosítja szervezetünket. Az elsavasodás pedig nemcsak Candidához vezet, hanem székrekedéshez is, ami szintén gyengíti az immunrendszert. A nyírfacukor természetes módon fokozza a bélműködést, gátolja a székrekedést, amivel segíti a lerakódások, salakanyagok kiürülését, elősegítve szervezetünk méregtelenítését.
A nyírfacukor azonban azért is nagyszerű a Candida-diéta során, mert a hagyományos cukorral ellentétben nem nyújt táptalajt a gombáknak. Egy 1975-ös finn kísérlet bizonyítja, hogy a különböző Candida Albicans törzsekhez folyamatosan 5% nyírfacukrot adagolva, szaporodásuk nagymértékben lelassult. Tehát, Candida kúrán lévők is korlátlanul fogyaszthatják.
A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.
A Herbaferm csepp gyógynövények természetes fermentációjával készül. Megnyugtatja a szervezetet, az egészséges emésztés helyreállításával pedig beindítja a regenerációs folyamatokat.